Szőnyeg trend 2022.

Van valami a szőnyeg trendekben, az otthonos-elegáns, plüss láb alatti érzéssel, amit a fa egyszerűen nem kölcsönöz. És bár a fapadló nem vezet sehova, a szőnyeg nagy – és nagyon stílusos – módon tér vissza. 

A 2022-es szőnyegtrendeket tekintve úgy tűnik, hogy idén kreativitásunkat merész, ötletes és innovatív stílusban fogjuk kifejezni.

A szőnyeg fantasztikus módja annak, hogy színeket vagy mintákat vigyünk be a belső terekbe. A padló már nem utólagos gondolat egy tervezésnél, felújításnál. Az egész épület a padlótól felfelé alakítható.

Egyes szőnyeg trendek időtlenül elegánsak, mások bátorságot igényelnek, de elnéző, tiszta luxust hoznak létre.

Az élénk és merész kontrasztos színek keverésétől a tűzpiros tónusokig, geometriákig és bonyolult mintákig – 2022-es szőnyeg trendünk az önkifejezést tekinti kulcsfontosságúnak. A skála másik végén a földes, organikus természeti trend egész 2023-ra kitart, megnyugtató tájat hozva belsőépítészeti rendszereinkbe. Ez azt jelenti, hogy visszatértek a merész színek és minták.

Igény szerint gyártott egyedi mintás szőnegek - neofloor.hu

Megvan az oka annak, hogy a nagyobb mintás megjelenés volt az egyik legnépszerűbb szőnyeg trend 2022-ben.
A minták nemcsak elfedik az elkerülhetetlen szennyeződést, morzsákat és háziállatok szőrét, hanem lehetővé teszik személyiségünk kifejezését is a belsőépítészeten keresztül.

A MINTÁS SZŐNYEGEK ERŐTELJESEN VISSZATÉRNEK

Igény szerinti egyedi mintás szőnyeg hotel szobában - neofloor.hu

A megfelelő kezekben a mintás szőnyegtervek olyanok, mintha egy műalkotást vinnének be a helyiségbe, és erős dizájnhangot adnak. Tekintse a padlót az épület fő vászonának és a szőnyeg legyen minden tervezési döntés alapja.

Az erősen mintázott dizájn merész döntés, de ha erre esik a választás, évekig kibírja a helység felújítás nélkül, mert különböző színeket és tervezési részleteket választhat, hogy átvigye és beépítse a miliőbe a tágabb sémát.

A mintás szőnyegek jól használhatók kisebb helyeken is. 

Ahol egy mozgalmas minta a falon túlterhelt lehet, a padlóra mintázott mintás szőnyeggel történő bevezetése növelheti az összhangot anélkül, hogy elfoglalná a helyet. Ezek felpezsdítik a hangulatot, ha valami váratlan és erős dolgot mutatunk be.

2022 a színek és a kreativitás éve volt, így nem meglepő, hogy rengeteg minta került be a design katalógusokba.