Az év színe – 2023.

A 2023-as év színe - neofloor.hu

2022. a színek és a kreativitás éve volt, aminek folytatásaként avagy tetőzése képen a  2023-as év színe féktelen kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz.

WOW! Micsoda bizarr évnek nézünk elébe!


A 2023-as év Pantone színe: a Viva Magenta.


Bíborvörös árnyalat, amely egyensúlyt teremt a meleg és a hideg között, asszertív, de nem agresszív szín. Ez egy természetben gyökerező árnyalat, amely a vörös családból származik, és az erő új jelét fejezi ki. Bátor és merész, lüktető szín, melynek teltsége optimizmusra és örömre ad okot. Erőteljes és erőt adó élénk vörös. Egy természetes árnyalat, amelyre mindannyiunknak szüksége van.

A jelentése legalább annyira fontos, mint a látványa. A megnyugvás, a bizalom és a kapcsolat jelképe egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni a globális pandémia megrázkódtatásából. Reméljük, hogy erőt ad az egyéb jelen helyzeteken való túllépésre is.

A dinamizmust sugárzó PANTONE 18-1750 Viva Magenta egy átalakuló vörös árnyalat, amely képes előremozdítani a dizájnt egy pozitívabb jövő megteremtése érdekében.

A Viva Magentával való díszítés merésznek és kockázatosnak tűnhet, de ahogy azt tudjuk, minden a használat mértékétől függ. Minden azon múlik, hogy milyen hatást szeretnénk létrehozni, és hogy mi tetszik nekünk.

viva-magenta-2023-év-színe-szőnyegen-neofloor.hu


Mivel nagyon élénk és feltűnő szín, kombinálható feketével is, hogy drámai hatást keltsen, vagy akár lágy színekkel is, hogy kicsit megédesítse azt.

A Viva Magenta elsőre meghökkentő lehet, de meglepő módon nagy mennyiségben sem idegesítő szín.

Fedezzük fel, hogyan néz ki a 2023-as év Pantone színe ugyanazon enteriőrbe helyezve más-más mintázattal: