2024-es év színe, és amit még biztosan használni fogunk!

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz

Az év színének kiválasztása mindig izgalmas esemény a belsőépítészet, a lakberendezés és a divat világában.
A PANTONE színek éves kiválasztása nemcsak a divatot, hanem az érzéseket és hangulatokat is tükrözi.

2024-ben a PANTONE úgy döntött, hogy a melegség és a nyugalom érzetét kölcsönző PANTONE 13-1023 Peach Fuzz színnek szenteli a figyelmet, ami tulajdonképpen az őszibarack egy világosabb árnyalata.

A Peach Fuzz az év színe kiválasztásának mögötti gondolatok középpontjában az áll, hogy az enteriőröket, otthonainkat, közösségi tereinket olyan helyekké tegyük, ahol feltöltődhetünk és megtalálhatjuk a harmóniát.
Ez a szín arra ösztönöz, hogy a tér kialakításakor figyelmet fordítsunk a melegségre, a kényelemre és az egyediségre.

Az év színe 2024

A Peach Fuzz szín széles körben alkalmazható: padlóburkolatokon, falakon, falpaneleken, bútorokon, kiegészítőkön, és még a dekorációkban is. Az év színeként való megjelenése arra is buzdít, hogy kreatívan alkalmazzuk ezt a színt, és egyedi, személyre szabott teret hozzunk létre.

Milyen más színekkel kombinálható?

A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz egy meleg, barackos árnyalat, amely számos más színnel remekül kombinálható. Az alábbi színek kiválóan illenek ehhez a gyengéd árnyalathoz:

MÉLYZÖLD
Egy mélyzöld árnyalat, például olajzöld vagy erdei zöld, kontrasztot hoz létre a Peach Fuzz színnel, miközben egyensúlyban tartja a palettát.

NEUTRÁLIS SZÍNEK
A Peach Fuzz szín kiválóan harmonizál a neutrális árnyalatokkal, mint például a fehér, krém, szürke vagy bézs. Ezek a színek segítenek kihangsúlyozni a Peach Fuzz melegségét.

KÉK ÁRNYALATOK
A könnyedebb kék árnyalatok, mint például az égkék vagy tengerkék, frissességet és élénkséget adhatnak a Peach Fuzz mellé.

SÁRGA
Az enyhe sárgás árnyalatok, mint a krémsárga vagy sárgásbézs, tovább fokozhatják a melegséget és a vidámságot. RÓZSASZÍN
A púderrózsaszín vagy más lágy rózsaszín árnyalatok puhaságot és romantikát vihetnek be a Peach Fuzz palettájába.

FEHÉR
A tiszta fehér szín mindig jó választás, különösen, ha a Peach Fuzzot hangsúlyosabbá szeretnénk tenni a térben.

Fontos azonban a színek mértékletes használata, hogy az összhatás egyensúlyban maradjon. Például, ha a Peach Fuzz a főszín, akkor érdemes a többi színt inkább kiegészítőként vagy kisebb felületeken alkalmazni.

Legyen szó modern vagy klasszikus stílusról, a Peach Fuzz egy sokoldalú szín, amely különféle tervezési koncepciókban kiválóan megállja a helyét.

De, mint mindig, a Pantone által megadott év színe nem minden esetben lesz uralkodó a padlóburkolatok terén. Viszont mindig megfigyelhető bizonyos trend, kialakult szokás a használt színek terén.

Bárhogy is lesz az év burkolatainak színválasztásában, a következő színekkel biztosan találkozni fogunk idén:

Pasztellzöld - vissza a természethez

A természet színei, a barnák és zöldek visszafogottabb árnyalatai abszolút kedvencek lesznek a következő években is. A pasztellzöld lágy, megnyugtató árnyalat, ami jól hansúlyozza a 2024-es év színét is. A természet inspirálta finom árnyalatok közismerten jól illenek a szobákba, így a hotelszobákba is. De az előszobába, tárgyaótermekbe, folyosókra és még a SPA részre is, mivel stresszcsökkentő hatásúak.

Élénksárga

A 20-as években a sárga képviseli a vidám, energikus színeket. A sárga a vezető trendek közé tartozik mér egy ideje, de inkább a visszafogottabb, pasztellesebb árnyalatok vitték eddig a prímet. Az biztos, hogy az élénksárga jó választás általában minden helyiségben, ahová napos hangulatot szeretnénk varázsolni.

Homokszín

Elegáns hatású szín, ami minden felületen gyönyörűen mutat, és garantáltan bármilyen stílushoz tökéletesen illik.

Szürkéslila

Ez egy egyszerre meleg és hideg különleges árnyalat, ami emlékeztet a hajnali ég színére, és ezzel egy új kezdet frissességét árasztja. A bele kevert szürkének köszönhetően visszafogott, megnyugtató szín, ami egyszerre elegáns és modern. Mivel relaxáló hatású, főként a szobákban ajánlott a használata.

Kínai porcelán

A világhírű kínai kék-fehér porcelán kék árnyalatáról van szó, amely a kobalt- és a tintakék keveréke., Kellemes, nyugalmat árasztó szín, amelyet minden vendég értékelni fog, ha a szoba a béke és a csend szigetére emlékezteti. Relaxálás, pihenés, elvonulás a világ zajától – ezek azok a fő motívumok, amelyeket ez a szín életre kelt.

Ha már megvan a szín, könnyű dolgunk lesz a hotel, iroda, konferenciaterem vagy az étterem burkolatának kiválasztásában!

A neofloor erre szakosodott kollégái a teljes folyamatot átölelő megoldást kínálnak mindenkinek, aki gyors, minőségi és teljes projekt menedzsmentet keres erre a folyamatra.
Mi a tervezéstől a kivitelezés végéig ott vagyunk, segítünk lépésről lépésre, és irányítjuk a folyamatokat. Ezt tartalmazza az „Álom-burkolat” csomagunk.

Ha igénybe veszi ezt az átfogó szolgáltatásunkat, garantáltan a legjobb ár-érték arányú, egyedi belső tereket biztosító megoldást és enteriőrt kapja akkorra, amikorra kéri!