2023-10-20

Álom-burkolat csomag

HA STÍLUS VAN, MINDEN VANby Bihari Ádám

HOGY A BURKOLATBÓL RÉMÁLOM HELYETT ÁLOM LEGYEN!

Egy hotel, iroda, vagy egyéb épület szőnyegének tervezése, kivitelezése során sok szempontot és sajátosságot kell figyelembe venni. A szőnyeg és bármely más melegpadló burkolat tervezése és kivitelezése több lépésből áll, és különleges figyelmet igényel a megfelelő dizájn, minőség és tartósság szempontjából. Ez egy olyan összetett folyamat, amelyben számos tényezőt kell figyelembe venni. Nem mindegy tehát, kire bízzuk ezt a fontos feladatot.

A neofloor erre szakosodott kollégái a teljes folyamatot átölelő megoldást kínálnak mindenkinek, aki gyors, minőségi és teljes projekt menedzsmentet keres erre a folyamatra. Mi a tervezéstől a kivitelezés végéig ott vagyunk, segítünk lépésről lépésre, és irányítjuk a folyamatokat. Ezt tartalmazza az „Álom-burkolat” csomagunk.

Mit tartalmaz az Álom-burkolat csomag?

 • Felmérés
 • Tervrajz részlet felrajzolása felmérés szerint az érintett terület(ek)re
 • Meglévő tervrajzba történő minta- és méretillesztés
 • A koncepció megalkotása – ez magában foglalja a színpalettát, a stílust, a textúrákat és az esetleges kiegészítőket is
 • Színek és anyagok tervezése
 • Minta választás
 • Minta átszínezése, módosítása, átméretezése, ha megkövetei a hely mérete, adottsága
 • Burkolási tervek
 • Burkolási tervek berendezési tervvel
 • Szabás- és fektetési terv
 • Pontos mennyiség kalkuláció
 • Kivitelezés
 • Teljes körű projekt menedzsment

Hogyan zajlik a tervezés?

Elsőként egy alapos beszélgetésre van szükségünk, ahol Ön elmondhatja igényeit, elképzeléseit, az enteriőr stílusát, a tér funkcióját és a kívánt hangulatot. Fontos, hogy megértsük mi is a szőnyeg elhelyezésének célját és feladatát.

Ezt a találkozót legtöbb esetben a helyszínen tartjuk. Itt van lehetőségünk egymást és az átalakítandó helységek atmoszféráját is megismerni. Ezt követi a helyszín pontos megismerése, felmérése, vagy épülő épület esetén a mérnöki tervek megismerése.

Miután megismertük a helyet és az igényeket, felmértük a tereket, és a sajátos jellemzőket; próbáljuk meghatározni, hogy milyen koncepcióban szeretnék, hogy a szőnyeg illeszkedjen az enteriőrhöz. Elkezdjük meghatározni a színeket, mintákat, stílust és a várható hangulatot. Fontos, hogy a szőnyeg harmonizáljon a többi belsőépítészeti elemmel és az általános hangulattal is.


A tényleges tervezés a vázlattervekkel indul. Ez a tervezés legkreatívabb szakasza, amikor megszületnek az ötletek. Látványterveink segítenek Önnek előre látni azt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a padozatban, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az egyes funkciók, és milyen színek, stílusjegyek és belsőépítészeti elemek jelenhetnek meg rajta.

A fentiek alapján dolgozzuk ki a design koncepciót. Ekkor már szükséges a színpaletták, a minták, a méreteket és az anyagok figyelembevétele, amelyek harmonizálnak az épület enteriőrével és az ügyfél igényeivel.

Olyan alapanyagú melegburkolatot kell választani, amely strapabíró és könnyen tisztítható. 
Fontos, hogy a kiválasztott anyagok megfeleljenek a szálloda, iroda forgalmi igényeinek, például a nagy látogatottságnak és a könnyű tisztíthatóságnak, hogy a burkolat hosszú távon megőrizze megjelenését.
Közösen választunk burkolatokat, és meghatározzuk azok mennyiségét.

A lehetőségek, a trend, az Ön elképzelése, komfort és a felhasználási terület figyelembevételével tervezzük meg minden helység melegpadló burkolatát, ha kell, újra gondoljuk a térkapcsolatokat, vagy áthelyezünk funkciókat függöny, tapéta és falszínek ajánlásával is.

Az ajánlati tervek az előző szakasz különböző lehetőségeiből leszűrt végleges megoldásokat mutatják be, míg a kiviteli tervek ezt a végleges megoldást részletesen kidolgozott, a kivitelezők számára is értékes információhalmazzá alakítják.

Önnek nem kell azon aggódnia, hogy hogyan magyarázza majd el a kivitelezőknek az egyes ötleteket, hiszen a kiviteli tervek beszélnek majd Ön helyett.
Természetesen a tervezés során végig szükségünk van az Ön aktív jelenlétére, hiszen folyamatosan döntéseket kell hozni, de ez csakis azért van, hogy minden személyre szabott és az Ön igényeinek megfelelő legyen.

A tervezés minden szakaszában és percében figyelembe vesszük a már meglévő, vagy kialakítás alatt álló arculatot. Egyetlen apró részlet felett sem siklunk el!

Ezek után következik a megvalósítás fázisa. Ebben a szakaszban sem hagyjuk magára! Felügyeljük a gyártást, a projekt kivitelezését, és szorosan együttműködünk az abban részt vevő szakemberekkel, hogy biztosítsuk a magas minőségű munkát.

Nézzük a folyamatokat:

Miután a tervezés és anyagválasztás megtörtént, a burkolatot a tervek és a minta alapján gyártani kell.
Amennyiben egyedi mintás szőnyegről van szó, és kiválasztásra került a szőnyeg típusa és a mintázata, úgy 1×1 m-es fogásmintát készítünk. Ha ez kielégíti az elvárásokat, megkezdődhet a szőnyeg gyártása, mely mennyiségtől függően 3-4 hét. Csak ennyi időt kell várnia, hogy a teljesen egyedileg megalkotott padlószőnyege elfoglalhassa végleges helyét. Ilyen egyszerű az individuál szőnyeg megalkotása!
A padlószőnyegezésre szánt helyiségek alaprajzai alapján, pontosan ki tudjuk számítani a legyártandó szőnyeg teljes méretét, és azt is, hogy milyen vágási hulladékkal, leeső résszel lehet számolni. Rendeltetési helyüktől függően a padlószőnyegeket és szegélyeket méretre lehet tervezni. Ezzel is elkerülhetővé válnak a felesleges toldások, vagy az épp túl sok leeső rész miatti pazarlás. Így Ön, mielőtt leadja rendelését, már pontosan tudni fogja, hogy mennyi szőnyegre lesz szüksége.

Minden szőnyegtekercsnek saját kódja van, és az elhelyezés szerinti beszabás alapján részletes leírást adunk a burkolónak, hogy melyik szőnyegtekercset hova kell tenniük, hogy minél kisebb mennyiség vesszen kárba.

Amennyiben kételyek vagy problémák merülnének fel a burkolás során, magyar és olasz szakembereink 24 órán belül a helyszínre tudnak vonulni, hogy tanácsokkal segítsék a folyamatokat / munkát.

Ezen túl részletes kezelési útmutatót adunk a padlószőnyeg tisztítására, illetve a hozzá használandó gépekre vonatkozóan. Valamint a folteltávolítás különböző módszereiről, lehetőségeiről is tájékoztatást nyújtunk.

Miután elkészült a szőnyeg vagy más burkolat, a szakszerű telepítésről is gondoskodni kell. A melegpadókat tapasztalt szakembereknek kell telepíteni, akik biztosítják, hogy a burkolat megfelelően illeszkedjen, sima és biztonságos legyen.

 

Továbbá, gondoskodni kell a rendszeres takarításról és karbantartásról a padlóburkolat élettartamának meghosszabbítása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy a melegpadló burkolatok tervezése és kivitelezése projekt-specifikus lehet, és további lépéseket vagy módosításokat igényelhet a fentiekhez képest.

Mennyibe kerül?

Miért ne bízna meg a melegpadló tervezésével is belsőépítészt vagy lakberendezőt?

Egyrészt mi erre specializálódtunk. Így kevés olyan dolog van, amiért erre ne minket kérne fel.

Másrészt a belsőépítészek és a lakberendezők megbízási díja átlagosan 10.000 – 20.000 Ft/óra vagy 5.000 – 18.000 Ft/m2 között mozog. Átlagosan egy tervezési, adatkezelési, berendezési folyamatra 300.000 – 1.200.000 Ft-ot költünk, mi magyarok. Egy általános konzultációért pedig 8.000 – 30.000 Ft-ot fizetünk.

A végső ármeghatározás sok szempont alapján történik. Lehet ez szobánkként, különböző enteriőrönként, négyzetméterenként, óradíjas alapon, napi elszámolással, vagy vállalkozói- és építési díjak beszámításával egyaránt.

A legtöbb esetben a belsőépítész és lakberendező árak nagyjából azonos szinten mozognak, mert ez a két szakma sokszor nem válik el egymástól olyan szigorúan. Tehát lényegében mindegy, kit kérünk fel a tervezési folyamatra. A fontos dolog azonban az, hogy a melegpadló burkolat, így az egyedi mintás szőnyeg tervezése egyik szakma számára sem jelent kihívást, legtöbben nem jártasak a melegburkolatok világában, így részükről ez csak egy megoldandó feladat. Persze tisztelet a kivételnek, hiszen mindig vannak! Vagyis általában elmondható, hogy ezen a területen sem a belsőépítész, sem a lakberendező nem fog olyan egyedi, testreszabott megoldást kínálni, mint mi.

Többek között azért is, mert erre a feladatra minket kérnek fel, akik

 • jártasak vagyunk ebben a témában,
 • szoros, napi kapcsolatban vagyunk a gyárakkal, ismerjük munkastílusukat, gyártási- és szállítási idejüket,
 • ismerjük a gyártási metodikát,
 • ismerjük az alapanyagokat, azok viselkedését különböző behatások esetén,
 • tudjuk, hogy milyen felhasználási területen milyen burkolat használható,
 • követjük a trendeket,
 • naprakész információnk és ismeretünk van a melegburkolatok terén,
 • pontosan tudjuk, hogy mit mivel lehet hatékonyan és költség kímélően kombinálni
 • nem csak mintakönyvből választunk mintát, hanem figyelünk az egyediségre, az egyéni elképzelések megvalósítására is

Bár mi is lakberendező és belsőépítész, építész ismeretekkel rendelkezünk, árainkat nem e piac árai határozzák meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy a tervezés után következnek az igazán nagy kiadások, vagy inkább a jövőbe történő befektetések.

Ezért az „Álom-burkolat” csomag díja a következő képen alakul:

 • 300 m2-ig 1000 Ft/m2 + Áfa
 • 300 m2-től egyedi díjszabás szerint

Miért valósítottuk meg ezt a koncepciót?

Az évek során szinte minden projektnél találkoztunk azzal a kellemetlen tünettel, hogy valami a kivitelezés során nem passzolt, vagy nem úgy valósult meg, ahogy a terveken, vagy a megálmodó fejében megszületett. Sokszor már a tervezési fázisban hiba csúszott a folyamatba, mivel a tervezésre szakosodott kollégák nem teljes egészében voltak tisztában azzal, hogy melyik burkolat, melyik anyag mit bír el, hogyan viselkedik adott felhasználási helyen. Vagy a mintázat nem volt kivitelezhető, esetleg az illesztésekre nem került elegendő figyelem, stb.

De sokszor találkozunk azzal is, amikor a kivitelezés szakaszában a hiányos vagy nem érthető útmutatások, vagy a nem egyértelmű jelölések miatt csúszik el a dolog.

A legtöbb problémát azonban a projektmenedzsment okozza. Mivel a legegyszerűbb burkolásnál is több folyamatot kell összehangolni, több szakipari képviselettel kell kapcsolatot tartani, egyeztetni.

Mindennek megvan a saját ideje, amiket nem célszerű felcserélni. Minden szakipar (tervező, kivitelező, festő-mázoló, bútoros, stb) csak a saját részéért, vállalásáért felel és sokszor nem egyeztetik össze a folyamatokat. Ezért a burkolat még átadás előtt megsérül. Vagy tervezéskor nem ismerve a gyártási metodikát, kevés anyagmennyiség lett megadva. Ennek eredményeként a hiányzó mennyiség pótlására már magasabb áron, eltérő színárnyalatú burkolat rendelhető. De ilyenkor ki a felelős az elkerülhető plusz költségekért, időért? Mindenki másra mutogat, vagy felteszi a kezét, hogy ő csak azt csinálta, amire szerződött – a tervező tervezett, a burkoló burkolt, a festő csak festett… Mindenki akkor, amikor ő gondolta, vagy amikor szóltak neki, hogy menjen festeni, vagy amikor épp ráért. Csakhogy ennek az elszenvedője mind anyagilag, mind idegileg, mind az időt figyelembe véve ÖN! Így lesz az álomból pillanatok alatt rémálom.

Még ha generál kivitelező is lép közbe, sem lesz gördülékenyebb a munkafolyamat. Nem beszélve a sokszor nem kicsi árréséről.

Ezeket a nehézségeket vesszük le az Ön válláról megbízásunkkal. Önnek nincs más dolga, csak elmondani elképzeléseit, vágyait, részt venni a kreatív részben meglátásaival, ötleteivel, a többit pedig mi intézzük!

Ha igénybe veszi ezt az átfogó szolgáltatásunkat, garantáltan a legjobb ár-érték arányú, egyedi belső tereket biztosító megoldást és enteriőrt kapja akkorra, amikorra kéri!

Minden a vízióval kezdődik, hogy olyan különleges élményt hozzunk létre, amely a művészetet, a luxust és a kifinomultságot ünnepli. Szépségteremtés, ritka és váratlan örömök. Fedezze fel különleges kollekcióinkat, tárjon fel egyedi és gazdagító pillanatokat. Egyszerű vonalvezetés, finom anyagok és igazán személyre szabott kiszolgálás.

Ez jellemez minket - amikor az álmokat tervekké alakítjuk