Fenntarthatóság az egyedi megjelenésben is – ECONYL

ECONYL – egy korlátlanul újrahasznosítható fonal, amely segít egy másfajta varázsszőnyeg létrehozásában.

Kétségtelen, hogy a világ életének egyik legnagyobb kihívást jelentő aspektusa a bolygónk véges erőforrásainak felhasználása. De ha az általunk lakott világ árán van erről szó, az tényleg olyan jó dolog?
Ezért ma minden eddiginél nagyobb gondot fordítunk arra, hogy javarészt csak biztonságos, környezettudatos termékekhez férhessünk hozzá.

A textiliparban, így a szőnyeggyártás esetében is megoldást jelentett az ECONYL regenerált szál. Ez a különleges fonal környezetbarát szőnyegek előállításához használható, és ma az egyik legnépszerűbb termék a piacon.

Mivel az ECONYL® szál poliamid és nem poliészter, rendkívül erős és hatékony. Úgy is tervezték, hogy egy adott termékben a többségi százalék legyen, lehetővé téve más termékek minimális használatát. Tehát, ha azt látja, hogy egy termékben ECONYL® fonalat használnak, akkor tudja, hogy azt úgy tervezték, hogy biztonságos és tartós legyen. Ezenkívül etikus eszközökkel készült.

Az ECONYL® fonalból készült szőnyegek puha tapintásúak, és az elvárt tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • alacsony karbantartási igény,
  • foltálló,
  • fakulásálló,
  • kopásálló 
  • megfizethető.

Ezek az előnyök a BLOOM szőnyegeink és a ColorStar szennyfogó ECONYL® regenerált nylont használó termékeinkben mutatkoznak meg, amelyek mindegyike egyedi stílust, színvilágot, megjelenést és érzetet ad.

Tehát a BLOOM szőnyegünk egy olyan termék, amely hulladékból készült, korlátlanul újrahasznosítható, és végtelen lehetőségeket szabadíthat fel a készítők, alkotók és fogyasztók számára. Mindez része az ECONYL® márka víziójának, hogy a világot jobb hellyé tegyük a regenerációs folyamatok úttörőjével és fenntartható termékek szállításával.

Célja, hogy az olajszármazékból előállított eredeti termék zöld alternatívája legyen.

Az ECONYL® emellett megoldást jelent a hulladék kezelésére, és az éghajlatváltozás szempontjából is jobb. Akár 80%-kal csökkenti a nylon globális felmelegedést okozó hatását az olajból származó anyagokhoz képest.

Tervezzen vele!

A tervezési rugalmasság a nagy teljesítmény mellett megfelel a kereskedelmi alkalmazásoknak.

A nem fényérzékeny, nem oldódó pigmentek a kék skálán (ISO 105) több mint 7-es fény-, víz-, sampon- és fehérítőállóságot garantálnak.

A fonal kiváló rugalmassága minimálisra csökkenti az ellaposodást, a szőnyeghalmok összenyomódását és deformációját, így biztosítja a hosszú távú megjelenés megőrzését. A szálak szakítószilárdsága és kopásállósága megakadályozza azok elszakadását, így kiváló szőnyegtartósságot biztosít.

Mindezt a tulajdonságot hordozzák magukban BLOOM nevű szőnyegeink és a ColorStar egyedi mintás/logós lábtörlőnk is.

BLOOM SZŐNYEGÜNK 3 típusban érhető el, melyek között a lényegi különbség a szálsűrűségben és a vastagságban van, illetve az áruk is ennek megfelelően változik.

Teljesen egyedi mintázatának köszönhetően bármekkora felületen dekoratív burkolat készíthető belőlük.

Tűzvédelmi besorolásuk Bfl-s1, ezért menekülő útvonalon is használhatók.

A regenerálási folyamatról röviden

Fenntarthatóság – ez a mottó!

Az ECONYL® a nylon hulladékok, például az óceánból és az akvakultúrából származó halászhálók, a malmok szövetmaradványai és a szemétlerakásra szánt szőnyegek visszanyerésével készül.

Az ECONYL® Regenerációs Rendszer révén ez a hulladék vadonatúj nylonfonallá alakul, amely korlátlanul újrahasznosítható. Nincs hulladék. Nincsenek új források. Csak végtelen lehetőségek.

ECONYL szál regenerációs folyamat lépései

Tegyük élhetőbbé együtt földünket! Tegye meg az első lépést azzal, hogy ECONYL szállal készült szőnyeget választ!

Kérjen ajánlatot!