Hotel Kristály Konferencia & wellness **** Ajka

A tulajdonos határozott elképzeléseit belsőépítész is segítette, de a megfelelő padozati megoldásokban javarészt a mi tapasztalatainkra, megoldási lehetőségeinkre támaszkodott. Megbízásunk a szobák, folyosók lépcsőházzal, étterem, bowling pálya, biliárd helység, szivarszoba, játszószoba szőnyegezésére, valamint az előadó termek, bár és borhumidor, wellness rész vinyl burkolataira terjedt ki.

Miután egyértelműen kifejezte elvárásait a szőnyeg- és vinyl burkolatokkal kapcsolatban, nem volt kérdés, merre felé menjünk. Ezek a mi munkánkat is nagymértékben megkönnyítették, mivel semmi sem adott okot a félreértésre sem a minőséggel, sem az árral kapcsolatban. A designra és színekre is elegendő utalást kaptunk, melyek segítettek minket abban, hogy a lehető leggyorsabban előálljunk néhány javaslattal.

Miután elfogadásra került az egyik design javaslat, bemutattam egy példát arra, hogyan lehetne még további funkcióval is feldobni a folyosói szőnyegeket. A döntés ezzel kapcsolatban is gyors volt, hiszen némi pénz spórolására is okot adott.

Rettenetesen élveztem ezt a munkát – elképesztő gyors válaszok követték kérdéseimet, gyors ám alapos megfontolást követő döntések születtek, és még a javadalmazás sem maradt el. Az egyik legemlékezetesebb, leggyorsabb és leggördülékenyebb munkámnak könyvelhetem el ezt a gyönyörű hotelt, amire személy szerint büszke vagyok.

Az elvárások rém egyszerűek voltak:

  1. minőség: hosszú időn át tartó, könnyen kezelhető padlóburkolatot kerestek.
  2. design: tükrözze az elérni kívánt hangulatot, ne legyen szemkápráztató, csilli-villi. Inkább a pihenést elősegítő, kicsit az akkori stílust képviselő színekkel. A designban valahogy jelenjen meg a kristályra utaló design.
  3. ár: megfizethető legyen, de ne menjen a minőség rovására.

Azért tartom ezeket az elvárásokat egyszerűeknek, mert a neofloor-nak pontosan ezek az alapelvei, így nem kellett hosszú időt töltenem azzal, hogy megtaláljam a megfelelő burkolatokat. És hát ki akarna magának gondot azzal, hogy nem az igénynek megfelelő megoldást szállítja? Személy szerint én szeretek nyugodtan aludni! Aminek az egyik feltétele az, hogy a munkám a megfelelő mederben folyjék.

A burkolatok az egyes rendeltetési helyeknek megfelelő igénybevételre tervezett minőségi mutatókkal rendelkező paraméterekkel kerültek javaslatra és elfogadásra.

Hotel Kristály Konferencia & wellness - Bari egyszínű szőnyeg a szobákban - neofloor.hu
Nyilvánvalóan a szobákban a komfortérzet volt még plusz elvárás a tartóssággal együtt. A mintázattól itt eltekintettünk, és egyszínű – ám ez a szín egyedileg kikevert! – Bari típus került installálásra.

A folyosókon az egyediség dominanciája lett választva, itt fontos momentum, hogy a hotel neve valamely kristályos formában visszaköszönjön. Persze nem az volt az elképzelés, hogy óriás kristálykövek jelenjenek meg a szőnyegen, sokkal inkább mélyrehatóbb, atomi szerkezetre gondoltunk.

Hotel Kristály Konferencia & wellness - egyedi mintás szőnyeg folyosókon - neofloor.hu
Hogy még inkább érdekessé tegyük a padozatot, javasoltam, hogy kerüljön a szőnyegre a szobaszám is. Ezzel megspórolhattak jónéhány ajtószám táblát is, a szőnyeg ára pedig ettől nem fog emelkedni.

Azonban ettől a pillanattól fontossá vált a pontos, minden apró részletre kiterjedő tervezési munka. Hiszen, ha kicsit is elcsúszik a szobaszám, az negatívan befolyásolja majd az összképet.

Természetesen ezen a ponton a gyártás pontossága és a burkolás sem elhanyagolható szempont. Szerencsére mi mindkét tényező esetében szerencsések vagyunk.

Ahol nagy hangsúlyt kapott még a design, az a bowling terem volt. A hangulatfokozás kellékeként bátrabb, erőteljesebb színeket használtunk. 

A többi helységben kollekcióból választott Mosaico szőnyeg került kiválasztásra. Lévén ezeken a helyeken a kopásállóság és a könnyű kezelhetőség volt a legfontosabb szempont.

A vinyl burkolatos helységekben elsődleges szempont a modul kivitel volt, majd a színek is meghatározó szerepet játszottak. Szerencsére a PlankIT minden helységbe jó megoldásnak bizonyult és szerencsés szín- és mintaválsztékot is biztosított, aminek hála, jól beleillett a miliőbe.

Van még egy-két dolog, amit e munkánk kapcsán megemlítenék:

  • a belső burkolatok védelmében – ami egyébként elősegíti a tisztaság fenntartását és ezzel együtt az üzemeltetési költségek csökkentését is – a bejáratban megfelelő nagyságú, egyedi mintás szennyfogó szőnyeg is elhelyezésre került. Süllyesztékbe beépítve, hogy még inkább biztosítva legyen a botlásmentes közlekedés.

  • napozóterasz: a szálloda jókora napozó terasszal is rendelkezik, amelyet mindig zöldben szeretett volna látni a tulajdonos. Ezzel is egy kis baráti látványt nyújtani télen is a hotelbe érkezőknek. Ezért oda a Highlands műfüvünk került, amely 20 mm-es szálmagasságával nem csak kényelmes padlózatot, hanem kellemes zöld megjelenést ad minden évszakban. És még csak gondozni sem kell 😊

A Hotel Kristály Konferencia & wellness már jónéhány éve nyitva van, de azóta is aktívan él bennem a tervezési és kivitelezési munkálatok sora. Mint mindig, akkor is rengeteget tanultam kedves ügyfelemtől és a munkálatokból. Visszajelzések alapján a hotelben is elégedettek az általunk szállított termékekkel, megoldásokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük